|
Amoado |
Cando era pequena, non precisaba mirar para o calendario para saber que o Entroido ia achegandose, saiamos do colexo e soamente cos arrecendos marabillosos que saian das casas da miña vila, todos os nenos sabiamos que o entroido ia chegando, xa as mulleres comezaban a facer Filloas e Orellas, xa podiamos ir buscar aos faiados as roupas vellas para preparar os disfrazes e pasar o día xogando.
Ovos (da casa mellor), leite, limóns da orta, anis e un pouco de touciño, así é como as facía a miña avoa, e así é como as fago eu, non teño filloeira pero ca tixola ainda vou facendo.
E xa sabedes moita paciencia e moito amor, e unha cunca con auga para mollar os dedos......
|
Photos by me. |
Chica menuda pinta tiene todo...!
ResponderEliminarPD: Yo intento siempre añadir un toque de color a mi armario, para no ir tan sosa!
Hola Lidia!Son filloas, un postre típico que hacemos en Galicia, en época de carnaval, están riquísimas ;)
EliminarEncántanme as fotos!!!(xa cho dixen)e encántanme as filloas...e estas teñen unha pinta estupendisima!!!qué sorte ten algún!!;)
ResponderEliminarGrazas Catu!! e xa sabes o das fotos, o tipo de obxetivo e practicar ata que te vaia saindo, que xa verás como si que te van saindo...apoderate da camara ;)
EliminarBicos!
filloas!!! fíxoas onte a miña avoa de postre. Son deliciosas.
ResponderEliminarBicos,
María
As filloas das avoas, son as mellores!!!
EliminarUn bico
Que buena pinta!! Me encantan ^_^
ResponderEliminarAgora tocan as Orellas, a ver si teño algo de tempo e me poño.
ResponderEliminarUn bico!
Hola guapa!
ResponderEliminarQué casualidad!!! Tenía pendiente publicar en mi sección de cocina, filloas con crema de castaña.
Tus fotos te han salido genial!!!
Un beso,
Cristina
http://blog-andcoffee.blogspot.com/
Ola Cristina!!!ummm, con crema de castaña, daquela deben estar deliciosas, agardo ansiosa pola túa receita.
EliminarUn bico!!
NUM NUM NUM... looks delicious!!!
ResponderEliminarThanks Ash!!!
Eliminar