Choose your language

19 ene. 2012

Carnival is coming!!

Amoado
Cando era pequena, non precisaba mirar para o calendario para saber que o Entroido ia achegandose, saiamos do colexo e soamente cos arrecendos marabillosos que saian das casas da miña vila, todos os nenos sabiamos que o entroido ia chegando, xa as mulleres comezaban a facer Filloas e Orellas, xa podiamos ir buscar aos faiados as roupas vellas para preparar os disfrazes e pasar o día xogando.


Ovos (da casa mellor), leite, limóns da orta, anis e un pouco de touciño, así é como as facía a miña avoa, e así é como as fago eu, non teño filloeira pero ca tixola ainda vou facendo.































E xa sabedes moita paciencia e moito amor, e unha cunca con auga para mollar os dedos......























Photos by me.


12 comentarios:

  1. Chica menuda pinta tiene todo...!

    PD: Yo intento siempre añadir un toque de color a mi armario, para no ir tan sosa!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Lidia!Son filloas, un postre típico que hacemos en Galicia, en época de carnaval, están riquísimas ;)

      Eliminar
  2. Encántanme as fotos!!!(xa cho dixen)e encántanme as filloas...e estas teñen unha pinta estupendisima!!!qué sorte ten algún!!;)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Grazas Catu!! e xa sabes o das fotos, o tipo de obxetivo e practicar ata que te vaia saindo, que xa verás como si que te van saindo...apoderate da camara ;)
      Bicos!

      Eliminar
  3. filloas!!! fíxoas onte a miña avoa de postre. Son deliciosas.

    Bicos,

    María

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. As filloas das avoas, son as mellores!!!

      Un bico

      Eliminar
  4. Agora tocan as Orellas, a ver si teño algo de tempo e me poño.
    Un bico!

    ResponderEliminar
  5. Hola guapa!
    Qué casualidad!!! Tenía pendiente publicar en mi sección de cocina, filloas con crema de castaña.
    Tus fotos te han salido genial!!!
    Un beso,
    Cristina
    http://blog-andcoffee.blogspot.com/

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ola Cristina!!!ummm, con crema de castaña, daquela deben estar deliciosas, agardo ansiosa pola túa receita.

      Un bico!!

      Eliminar